Резервирай почивка:
Офис недвижими имоти:
+359 897 001 600
+359 897 973 610
+359 897 001 800

Подводни камъни при избора на недвижим имот или инвеститор

Ако не искате да попаднете в неприятна ситуация при покупка на недвижим имот, задължително обърнете внимание на следните нюанси:

·         Ниска цена на апартаменти или къщи

Ако попаднете на обяви, в които се предлага студио край морето за 15 000 евро, трябва да знаете, че в 99% от случаите това е измама. Изключения има, разбира се, но в много редки случаи и обикновено не достигат до купувачите, защото самите брокери ги изкупуват с цел препродажба. Затова преди да купувате, разучете каква е средната цена на пазара и ако получите прекалено изгодно предложение, подробно проверете имота и продавача, за да не се окажете излъгани.

Съветите на познати не винаги трябва да се следват

Ваши познати могат да ви препоръчат апартамент в определен комплекс заради личен интерес или от наивност. Преди да последвате такъв съвет, проверете информацията и се убедете в нейната истинност.

При избора на недвижим имот обърнете внимание на:

Параметрите на обекта и инфраструктурата (площ, наличие на детски площадки, басейни, магазини, ресторанти, Спа, wi-fi, зони за отдих и т.н.).

Удачно разположение на недвижимия имот. Наоколо е хубаво да има магазини, кафета, ресторанти, аптеки, автобусни спирки, плаж, паркове, различни места за отдих.

Съответствие на обекта със снимките му.  Огледайте недвижия имот не само по снимки, но и реално как изглежда. Добросъвестните брокери винаги продават това, което виждате на снимките, а при измамниците снимките могат да не съответстват на реалността.

Материали, с които е построен обектът. Недобросъвестните инвеститори използват евтини и нискокачествени строителни материали. Последствията в такива случаи са печални.

Oт колко време работи на пазара брокерът или инвеститорът.  Обръщайки се към млада компания, която предлага ниски цени винаги носи риск да попаднете на фирма еднодневка и да бъдете излъгани.

Репутацията на брокера и инвеститора. Изучете тяхната дейност, обекти, репутация. Опитайте се да различавайте отзивите на обикновените купувачи от тези на подставени лица, които имат за цел да „очернят“ конкурентите си.

Обслужване на обекта след покупката. Ако обслужването след издаването на обекта се прехвърля на друга компания, замислете се дали това не означава, че обектът има сериозни недостатъци, които да се наложи да отстранявате после за своя сметка.

Сключване на договор за покупко-продажба. Подробно изучете предварителния договор за покупко-продажба, защото той регулира правоотношенията между страните. Всички договорки трябва да са указани в договора      

Автентичност на всички документи. За да се предпазите от проблеми и неприятности, продавача и имота трябва да бъдат проверени преди сключването на сделката за покупко-продажба.

И най- главното – при никакви обстоятелства не губете своите бдителност и внимание.

Настаняване:
+359 897 001 600