Резервирай почивка:
Офис недвижими имоти:
+359 897 001 600
+359 897 973 610
+359 897 001 900

Етапи на строителство

След приключване на документацията и издаване на строително разрешение, се открива строителна площадка.

Етапи:

 1. Извършва се на геоложко проучване на 35 м. дълбочина.

 2. При започване на разкопки, ако се установят подпочвени води, се използват иглофилтрирани установки.

  mashina

 3. Полагане на бетонова основа.

  betonnogo osnovaniya

 4. След приключване на документацията и издаване на строително разрешение, се открива строителна площадка.
 5. Полагане на замазка върху хидроизолацията.
 6. Полагане на стоманобетонния фундамент (Използваме бетон марка Б25, която е една от най - високите и много рядко използвана от други фирми, с добавка за водоплътност.)
 7. Стени на фундамента до кота нула.
 8. Поставяме обратен насип вътре във фундамента: Насипваме го само с пясък и след това го валираме с вибрационнен валяк, поставяме вътре канализационни и водопроводни връзки, поставяме бетонната плоча и приключваме с нулевия цикъл.

  vnutri fundamenta

 9. Върху стените се поставя италианска двупластова хидроизолация. Върху нея се лепи стереопор, а върху стереопора се поставя защитна мембрана. При правенето на обратния насип се оставят дренажи от едра фракция (чакъл и пясък).

  gidroizolaciya  zhelezobetonnye konstrukcii

10.  Издигаме железобетонните конструкции до желаната от нас кота.

11.  Започване на зидарски работи: Използваме тухли „Wienerberger”, щурцове „Wienerberger”, като модел Porotherm Light”, е един от най-добрите на пазара по топло и шумоизолационни качества. Състои се от 53 въздушни камери, като за рязането използваме машина на „Wienerberger” и по този начин достигаме фуга не поголяма от 1.5см.
Използваме лепило на „рьофикс”, което е много по-здраво от варовото слепване. При поставянето му е доста по-чисто, избягва се мокрия процес като при варта. 

Всички външни зидове на апартамента са 25 см, а всички вътрешни са с дебелина 12.5 см.


tuhli tuhla

porotherm

zidarii

12.  Покрив: Поставяме мълниезащита с активана глава (обхвата на главата е с радиус от 150 м.) за сведения, такива са използвани до преди 2 години единствено в „Резиденция Бояна ‘’ и „Лукойл’’.

malniepriemnik

krysha

krysha2

13.  Поставяне на дограма: Дограмата, която използваме е „Златен дъб” - 5 камерна, двоен стъклопакет 24мм, немски обков. Във всяка една стая имаме прозорец или вратопрозорец, който е с двойна отваряемост.

PVH

14.  Поставяне на подпрозоречен камък. Поставяме камък, който е врачански с 3 см. дебелина (На повечето места не поставят камък или ако поставят той е с дебелина 1.5см.). Камъкът се лепи с мразоустойчеви лепила „терафлекс” или „ардекс”.

vrachanskiy kameny

15.  Поставяне на ел и противопожарни инсталации. От всеки един апартамент има подадена връзка до рецепцията и обратно. Използваме табла само и единствено „мьолер’’ и „шнайдер” с три дефектнотокови защити. По желание на клиентите поставяме и корниз с LED осветление.
Във всяка една стая има минимум пет контакта. Използваме и само медни проводници с двойна шлаухкова обвивка.


kutii

16.  ОВК и ВИК

Вентилационните тръби, които вече използваме са 160 мм. ( Масово използвани са 110мм. Това допринася за по-добрата работа на отдушниците). При ВИК използваме само полипропиленови продукти и меки връзки, като използваме муфи, колена и други аксесоари само на европейски доказани марки (Най - масово използвани в строежите в България са метални тръби с калчища или китайски продукти със съмнително качество.).

17.  Вътрешни мазилки: Таваните и стените се измазват с турбозолни машини, като използваме едни от най-добрите продукти на пазара ‘’Knauf MPL75L като за основа. След това се обработва с много фина шкурка и се сатенира със сатен на „Knauf, като се използват ъгли и аксесоари от неръждаема стомана като за основа. Навсякъде се поставя PVC - мрежа в мазилката предпазваща от пукнатини. Масово използвано в България, след тухлата или итонга, е поставянето на гипсокартон, междинни стени в апартамента - само от гипсокартон. На обикновения гипсокартон според „Тув” е между 8 и 12 години. Доста по - голям е животът на зеленият гипсокартон, който е доста по-скъп и влагоустоичив, но не се използва.

vnutrenyaya shtukaturka

18.  Покривна конструкция: При равният покрив използваме задължително барбакани и воронки 18/18 на всеки 30кв.м.. Правим вароциментова замазка с наклон към тях, не по - голям от 1.5 градуса. Върху него поставяме двупластова хидроизолация, след това поставяме топлоизолация, върху която поставяме армирана замазка, върху която се поставя отново хидроизолация със защита. За по-добра топлоизолация и за предпазване на последния слой, ние поставяме обли речни камъни.

konstrukciya kryishi

gidroizolaciya2

19.  Външни топлоизолации: Използваме цялостна система на „Weber, която ни дава 10 години допълнителнa гаранция от стандарта в България, който е 5 години. Мазилката, която използваме е силикатна и е изключително подходяща за влажния климат край морето (Поради високата и цена, тя е много рядко използвана в България от конкурентните ни фирми, масово използваното е минерална мазилка без топлоизолация).

shtukatarku

20.  Облицовачният камък, който използваме е натурален „травертин”, при поставянето му на фасадата върху топлоизолацията поставяме, поцинкована неръждаема мрежа, дюбели за фибран на „Wurth” и флексово лепило „777 Ardex”. Камъкът импрегнираме с импрегнант на „Caparol”.

kamen

21.  Баните тоалетните и мокрите помещения задължително се хидроизолират с течна хидроизолация тип гума на “Dieterman”, като за ъглите се използват 26см. хидроизолационни ленти .

izolaciya


Използваното лепило за фаянс и теракот е „Ceresit CM11, CM18”.

Всички открити тераси са с газопламъчна хидроизолация, топлоизолация и с хидроизолационни ленти по ъглите. Всички останали тераси са хидроизолирани с немска течна хидроизолационна гума и ленти в краищата, това което ни отличава от останалите, е, че водосбора от терасите се събира с барбакани и се отвежда от олуци до земята( обикновено в други сгради водата пада на земята от чочур на терасата).


22.  При покривите с наклон използваме само сух дървен материал, като над гредите задължително поставяме дъски ( Масово използваното в България е ОСБ), като дървения материал се импрегнира против насекоми и горене, върху него се нанася двупластова газопламъчна хидроизолация и чак върху нея се поставят керемиди, които са гличосани (Лаковото покритие върху тях спомага за бързото изтичане на водата) .


pokriv
pokriv223.  Водоотвеждането се извършва чрез безшевни олуци, барбакани и воронки от поцинкована ламарина.

24.  Всички ажурни парапети, са изпълнени от ковано желязо по индивидуален проект. (Масово използвани в България са алуминиеви парапети, чиито живот е не по - дълаг от 7-8 години).

25.  При вертикалната планировка използваме щампован бетон и декинг от сибирска лиственица, всички продукти от дърво (декинг и перголи) се обработват с импрегнант и лак на  „Sikkens”.

shtampovan beton  deking


ЗА ИЗБОРА НА МАТЕРИАЛИ ОТГОВАРЯ ЛИЧНО ИНВЕСТИТОРА, ЗА СЪБЛЮДАВАНЕТО НА КАЧЕСТВЕНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ, ОСВЕН ТЕХНИЧЕСКИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ, ЕЖЕДНЕВНО СЪБЛЮДАВА И ИНВЕСТИТОРА.

Настаняване:
+359 897 001 600