Резервирай почивка:
Офис недвижими имоти:
+359 897 001 600
+359 897 973 610
+359 897 001 800

Застраховка

Ако решите да купите имот в България, тогава не забравяйте за този важен момент като застраховката на недвижимото имущество. Условията са различни в застрахователните компании, така че ще имате голям избор. Също така пакетите и акциите също са много разнообразни. Понякога не е толкова лесно да се ориентирате в това голямо разнообразие, като се има предвид факта, че сте в друга държава.Ще се опитаме да ви помогнем и да ви ориентираме, какви варианти имате при застраховката на вашата собственост в тази страна.Условно можем да ги разделим на 2 групи, а именно:


  • Пакетни;

  • Стандартни.


Имайте предвид, че първата е много по-евтина от втората, но за това има причина.Пакетни

С тази застраховка в случай на инцидент ще получите еднократно определена сума пари. Това са извънредни ситуации, а най-евтиният включва следните:


  • Наводнение;

  • Пожар;

  • Експлозия.

Сумата, която ще ви бъде платена е различна в зависимост от избрания от вас пакет и обикновено е в диапазона от 7 до 15 хил. евро. Минималната цена в този случай е 15 евро на година. Разбира се, ако имате желание, можете да включите в застраховката и други непредвидени ситуации, като например вандализъм или кражба. Предимството на тази застраховка е не само простотата на сключването на самия договор, но и ниската цена.Стандартно

С този вид застраховка ще получите пълната сума за възстановяване на щетите. Така например при пожар получавате пълната сума на жилището си, т.е. неговата реална цена. Тук също има различни застрахователни пакети. Цената, както разбирате е по-висока за пакетите тук, тъй като няма да получите някаква конкретна сума, а пълната покриваща всички щети. Размерът на плащането е различен, но зависи в голяма степен от стойността на имота ви. В повечето компании тази сума е около 2% от пазарната цена на жилищата.Най-големият плюс на този вид застраховка е именно, че в случай на пожар например, ще получите пълната сума и ще можете да си купите нов апартамент без проблеми.Можете лесно да изберете пакета, който е идеален за вас. Препоръчваме ви да сключите договор само с добре известните компании на пазара, които вече са доказали коректността си към своите клиенти и имат отлична репутация.

Настаняване:
+359 897 001 600