Резервирай почивка:
Офис недвижими имоти:
+359 897 001 600
+359 897 973 610
+359 897 001 800

Транспорт в България

В България има различни видове транспорт, а именно морски, речен, пътен, въздушен и железопътен. Така че определено ще имате избор кой транспорт да изберете.Въздушен

Има пет действащи летища в страната, които са международни и се намират в следните градове:

  • София;

  • Варна;

  • Бургас;

  • Горна Оряховица;

  • Пловдив.

Воден

Той е доста популярен и представлява, както морски, така и речен. Така например една от най-популярните и развити линии е тази за Румъния, където се ползва река Дунав. Можете да използвате транспорт от пристанищните градове Варна и Бургас.


Железопътен

Това е един от най-развитите транспорти в България и той се ползва с огромно търсене. Удобен е и можете да пътувате из цялата страна без проблеми и освен това не е скъп. Също така международните влакове пътуват до страната, а именно Москва-София редовно се движи, както и през Украйна, Румъния и Молдова.


Пътен

Автобусите, както и бусовете регулярно извършват превози от различните градове, а също така дори и до малките населени места. Този вид транспорт е много развит и може да се използва почти по всяко време на деня. Цената на билета е различна и започва от 0,5 лева в автобуса на най-близките градове.

В България е развито също така метрото, трамваите и тролейбусите. Те могат да се използват само в големите градове, а цената за пътуване с тях е 1 лев. Тази цена е фиксирана и еднаква в цялата страна.

Разбира се, можете да използвате и услугите на такси. Както и в Русия, така и тук цената зависи от разстоянието, а именно не е фиксирана и е различна за всяка фирма. Има дневна тарифа и нощувка. Можете лесно да поръчате кола по телефона или да спрете в града, ако е необходимо. Те са само жълти, така че лесно ще разберете коя кола е такси.

Настаняване:
+359 897 001 600