Резервирай почивка:
Офис недвижими имоти:
+359 897 001 600
+359 897 973 610
+359 897 001 800

Квадратура

Ако сте чужденец и сте решили да си купите апартамент в България, тогава можете да забележите, че площта не отговаря на декларираната. В обявата например може да е посочено, че жилището е с площ 70 кв.м. а наистина то да е 60 кв.м. Не бързайте да си мислите, че се опитват да ви излъжат, тъй като затова си има причина и това е че в тази страна си има някои особености при изчисляването на жилищната площ.Особености при изчисляването на площта:

Имайте предвид, че при изчисляването на жилищната площ в тази страна има една много голяма особеност. Тук схемата е различна и това понякога може да е подвеждащо, ако не сте запознати с това. Двата основни показатели са:


  • Застроена площ;

  • Обща площ.


Застроената (жилищна) площ

на жилищата включва не само квадратурата на недвижимите имоти, а именно стаите, коридорите и терасите. Тук се добавя и дебелината на стените, но не само външни, но и между помещенията. Само разделянето със съседи се счита за 50%.Общата площ включва не само това, което е в апартамента, но и така наречените общи части на сградата. Те включват асансьора, терасите, верандата и т.н. Всичко това оказва влияние и площта на вашия апартамент, така че имайте предвид това. Казано по друг начин, тази площ се сумира и се разделя по равно между жителите на сградата. Изучавайте добре цялата документация, както и параметрите винаги преди да купите имот. В България при покупката на апартамент, вие също така ставата собственик и на общите части на дома, а те понякога достигат и до 20%.

Настаняване:
+359 897 001 600