Продажба на апартаменти:
Настаняване:
+359 897 973 611
+359 897 001 500
logo

Резервирайте онлайн оглед и получете до 5000 евро отстъпка.

Данните от тази форма ще се използват само и единствено от Harmony Suites. Ние съхраняваме вашият телефон и емейл за да могат нашите специалисти да се свържат с вас.
За повече информация посетете нашата политика за поверителност.

 

Инвестиция край морето - всичко, което трябва да знаете

Някога мечтали ли сте да притежавате дом на брега на морето който можете да използвате за ваканцийте си и да отдавате под наем, когато не сте там, използвайки наема, за да покриете разходите за собственост и да печелите?

Инвестицията в недвижимо имущество е нещо, което всички богати хора правят. И дори да нямате за цел да спечелите милиони от това, притежанието на ваканционен имот край морето може да ви донесе допълнителни средства и съответно сигурност.

И тъй като купуването на апартамент край морето е сериозна стъпка, която изисква много средства, ето 5 стъпки, които ще ви помогнат да се ориентирате по-лесно.
  1. Изберете своя имот на място, посещавано от много туристи
Ако искате да закупите ваканционен имот край морето, който да отдавате под наем, изберете апартамент на място посещавано от много туристи. Така ще бъдете сигурни, че ще има на кого да отдавате имота си под наем. Най-често посещаваните градове на морския бряг са онези, на които туристите могат да се забавляват, предлагат много удобства и вълнуващ нощен живот.

Когато става въпрос за Българското черноморие, без съмнение това са Слънчев бряг и Свети Влас.
  1. Изчислете добре приходите и разходите
След като изберете своя имот, трябва да сте сигурни, че можете да си го позволите, дори когато е празен. Вижте какви са цените на ваканционните наеми в района и сравнете това с месечните Ви разходи за финансиране и оперативни разходи. Ако можете да получите представа за процента на заетост на ваканционния наем на това място, това ще ви помогне да изчислите доходите. Нашите консултанти и агенти по недвижими имоти могат да ви помогнат да намерите тази информация.

Пример: Ако месечните оперативни разходи на имота, ипотеката, данъците и застраховката са 1000 лева, а нощувката е 150 лв. със заетост от 100 дни годишно, можете да изчислите потенциалната си годишна печалба по следния начин:

Потенциален годишен доход: (150х100) - 1000*12 = 15 000 – 12 000 = 3 000 лв. печалба.

В този пример имотът е парично положителен, ако е бил нает цели 30 дни през целия летен сезон. Имайте в предвид също, че по този начин няма да се налага да плащате ипотеката от собствените си пари. Имотът се самоиздържа и дори имате малка печалба.

  1. Доверете се на професионалист при промотиране на имота
След като се сдобиете със своя ваканционен имот, идва ред на това да привлечете посетители. Това може да ви отнеме много време и усилия, ако не знаете как да го правите по най-добрия и ефективен начин. За щастие, тук също има решение. Когато закупите имот от Harmony Suites, вие купувате директно от строителя, като можете да оставите целия процес по отдаването под наем в ръцете на професионалистите. Нашите експерти ще се погрижат за отдаването и поддържането на апартамента, а всичко, което вие трябва да направите, е да получавате печалбата си в края на годината. Какво по-хубаво от това?
  1. Възползвайте се от услугата: поддръжка и почистване
След като купите имота си край морето, можете сами да го управлявате, или да наемете някой друг да го направи вместо вас. Ако сами ще управлявате имота и живеете на разстояние от имота, ще искате да наемете поддръжка и почистване за всеки път, в който посетителите напуснат апартамента. Ако имате басейн, ще ви трябва компания за басейн, която да чисти и да се грижи за басейна.

Ако наемете мениджър на имоти, те обикновено се справят с тези операции вместо вас. Ако закупите своя ваканционен имот от Harmony Suites, можете да сте сигурни, че апартаментът ви ще бъде поддържан по най-добрия начин и от квалифициран персонал. Нашите служители ще се погрижат за чистотата на имота ви, а вие няма да се притеснявате дали всичко ще е наред за следващите наематели.
  1. Изградете си система за управление на имота
Ако живеете на разстояние от вашия имот и го управлявате сами, това може да ви създаде допълнителни главоболия и трудности. За да ги избегнете, доверете се на професионалисти, които ще се грижат изцяло за поддръжката на имота. Така, за вас отново остава само да получавате печалбата си.

Купуването на ваканционен имот с инвестиционна цел на Българското черноморие може да бъде чудесен начин да инвестирате в недвижими имоти, да компенсирате някои разходи за собственост и все пак да се насладите на любимото си място за почивка от собствения си втори дом. Ако все още се чудите дали да предприемете тази стъпка, ние можем да помогнем. Harmony Suites предлага студиа, двустайни и тристайни апартаменти в едни от най-посещаваните курорти на родното Черноморие. Свържете се с нашите консултанти, които ще отговорят на вашите въпроси, ще ви разяснят процедурите и ще ви покажат свободните апартаменти, които предлагаме.

Настаняване:
+359 897 001 500

Продажба на апартаменти:
+359 897 001 800