Офис продажби - България
Офис продажби - Русия
За Резервации
+359 897 973 611
+7 965 235 62 35
+359 897 001 500
logo
 
Специални предложения

Регистрирай се за да получиш цени, актуална информация и специални отстъпки !

Данните от тази форма ще се използват само и единствено от Harmony Suites. Ние съхраняваме вашият телефон и емейл за да могат нашите специалисти да се свържат с вас.
За повече информация посетете нашата политика за поверителност.

 

Закупуване на апартамент

Все повече чужденци решават да купят имоти в България. Причината за това е не само мекия климат, красива природа и приятелски настроените хора, но и това че те не са скъпи. Това е много добра инвестиция на вашите средства, тъй като можете да дадете апартамента под наем и да имате стабилен доход от него. Освен всичко това, качеството им е на много високо ниво.И така, ако окончателно сте решили да си купите апартамент в България, тогава с какво трябва да започнете, на какво трябва да обърнете внимание и как да сключите наистина изгодна сделка?


Има четири основни пункта, които са много важни, а именно:
  • Избор на добър регион;

  • Преглед на недвижимия имот преди покупката;

  • Сключване на сделката;

  • Регистрация след продажба.


    1. Избор на региона

Цената на избрания от вас апартамент в голяма степен зависи от региона, на който ще се спрете. В различните места на страната цените на имотите са много различни. Най-често чужденците се спират на курортните градчета. Те предпочитат повече вилните типове имоти. В централните части на Българи можете много лесно да намерите красива къщичка в по-малко населено място и да я купите на много добра цена. В големите градове обикновено чужденците вече отдават предпочитанието си именно на апартаментите. Както и сами сигурно разбирате, недвижимостите в курортните градчета са по-скъпи в сравнение с това например да си купите къща на село. Това вече е лично ваше предпочитание и решение.


2. Разглеждане на различните варианти

И така, след като вече сте се определили с района и къде искате да живеете е време да разглеждате и различните варианти в тази местност. Дори и намирайки се зад граница, вие можете лесно да видите различните варианти и да се свържете със собственика на имота. Имайте предвид че ще трябва да посетите страната, за да видите имота на живо преди да решите, че го купувате окончателно. В случая са много удобни така наречените опознавателни обиколки, които се организират от недвижимите агентства. Те са безплатни, но при условието че все пак сключите сделка с тях.


3. Сключване на сделката

Обикновено при покупката на имот се внася първоначално някакъв депозит като гаранция, че ще купите избраното жилище. След това следва самото оформление на документите, което е не по-малко важен етап. В случай че се доверите на посредническите фирми, тогава те ще направят всички това вместо вас и ще подготвят всички необходими документи, а на вас няма да ви се налага да се занимавате с това. Разбира се, както сигурно знаете, сделката задължително трябва да е заверена при нотариус.


4. Встъпване в правата на собственика

Вашите задължения не завършват само с покупката на самия апартамент, защото след това ще трябва да получите номер БУЛСТАТ и да регистрирате недвижимия имот в данъчната инспекция. Така че можете да плащате данъци. Най-лесният начин да направите това е с помощта на нотариус, а при необходимост с адвокат и преводач.