Офис продажби - България
Офис продажби - Русия
За Резервации
+359 897 973 611
+7 965 235 62 35
+359 897 001 500
logo
 
Специални предложения

Регистрирай се за да получиш цени, актуална информация и специални отстъпки !

Данните от тази форма ще се използват само и единствено от Harmony Suites. Ние съхраняваме вашият телефон и емейл за да могат нашите специалисти да се свържат с вас.
За повече информация посетете нашата политика за поверителност.

 

Разходи за регистрация на имот

При покупката на апартамент вие не плащате само за квадратните метри, но и също така ще имате някои други разходи, а това е важно да се има предвид и да се знае, ако сте решили да си закупите имот в България.

И така, за да се съобразите с всичките тези разходи, вие трябва да знаете и какви съответно ще са те, а именно:


 • Нотариална регистрация;

 • Данък върху покупката на жилища;

 • Таксата за вписване в регистъра;

 • Регистрация в БУЛСТАТ.

 1. Нотариална регистрация.

  Както всички знаем, при закупуването на апартамент е много важно всички документи за покупка и продажба да са изрядни. За да направите това, ще са ви необходими услугите на нотариус, който бързо и безпроблемно ще свърши всички вместо вас. Цената на тези услуги е различна и също така е важно да се има предвид, че ако се нуждаете и от услугите на адвокат или преводач, ще трябва да платите допълнително.

 2. Данък върху покупката.

  В България има данък за закупуването на недвижими имоти. Това плащане е еднократно и е в размер на 2,5-4% от сумата на дома. Размерът е различен и основно зависи от решението на местната власт, а също така и от мястото на имота. Често се случва обаче и така, че този данък е вече включен в самата сума и няма да ви се наложи да го плащате.

 3. Таксата за вписване в регистъра.

  Новият собственик на апартамента трябва да плати сума от 0.1% от стойността на имота, а именно за да бъде вписан като нов собственик на апартамента.

 4. Регистрация в БУЛСТАТ.

  Това е задължително условие и разход. Ще трябва да платите сума от 30 евро, за да ви бъде даден индивидуален код и да получите съответно карта.


Имайте предвид и факта, че веднага след като станете официален собственик на апартамента, ще трябва да платите годишния му данък. Неговата сума е около 0.15% от цената на самия имот и се определя също така и от местните власти. Този данък е най-малкият в цяла Европа за жилищна площ.