Офис продажби - България
Офис продажби - Русия
За Резервации
+359 897 973 611
+7 965 235 62 35
+359 897 001 500
logo
 
Специални предложения

Регистрирай се за да получиш цени, актуална информация и специални отстъпки !

Данните от тази форма ще се използват само и единствено от Harmony Suites. Ние съхраняваме вашият телефон и емейл за да могат нашите специалисти да се свържат с вас.
За повече информация посетете нашата политика за поверителност.

 

Покупка на недвижим имот на стадий строителство

Покупка на апартамент в строящ се комплекс има очевидни преимущества, най – важните от които са невисоката стойност на такъв имот и възможността за разсрочено плащане, като след време получавате нов апартамент, по евтин с 15-20%.

Такъв вариант е подходящ не само с цел лично ползване, но и последващо отдаване под наем или препродажба на по-висока цена. Предложението е примамливо, но има ли то някакви недостатъци? Ще разгледаме основните плюсове при покупка на недвижим имот на стадий строителство.

Преимущества:

1.      Привлекателна цена и възможност за разсрочено плащане. Изплащането на апартамент в строящ се комплекс може да бъде на части, описани в съответния предварителен договор.

2.      Съвсем нов апартамент. Новият апартамент има съответно и нова канализация, нова електрическа мрежа и система за отопление. Ще избегнете каквито и да било ремонти, които биха се наложили при покупка на вече използван апартамент

3.      Съвременна планировка и дизайн. Новопостроените апаратаменти имат удобна планировка и са построени от съвременни практични материали.

 Процес на покупка на апартамент на стадий строителство

При покупка на апартамент в строящ се комплекс стъпките са следните: плащане на резервация, съставяне на предварителен договор и внасяне на 40% от стойността на апартамента. 30 - 40% плащате, когато е получен Строителен акт №14. Осталата сума внасяте на последния етап на строителството. В предварителният договор се указват правовите отношения между купувача и продавача и схемата на плащане. Продавачът резервира апартамента за вас. Основният договор за покупко-продажба се съставя при завършването на строителството или след въвеждане в експлоатация. След неговото подписване и регистрацията в съответните служби, вече сте официален собственик на недвижимото имущество.

Какви документи е длъжен да представи продавачът?

·         Нотариален акт на земята, където се строи обектът

·         Данъчна оценка на обекта

·         Виза на проектиране

·         Документ, че обектът отговаря на нормите на строителство

Справки и други документи, необходими на нотариуса