Резервирай почивка:
Офис недвижими имоти:
+359 897 001 600
+359 897 973 610
+359 897 001 800
Честване на деня на победата в България

Честване на деня на победата в България

Тазгодишното честване на Деня на победата в България е планирано да бъде доста мащабно. Всички региони на България ще участват в честването, а много градове ще бъдат домакин на събития, посветени на Деня на победата. В провеждането на тези събития, участват много обществени организации, за да направят този празник още по-светъл и тържествен.
Акцията "Георгиевска лента" стартира в края на април, като лентички могат да се получат в Руския културно-информационен център, Посолството на Руската федерация, в ресторанти Арбат и руската верига магазини "Березка". Гергиевски лентички ще бъдат на разположение и на всички събития, посветени на честването на 9 май.
На 1 май ще започне мотокрос, който ще продължи до 9 май. Участват български мотоциклетисти, заедно с мотоциклетисти от Русия, Беларус, Полша и други. Маршрутът е: София-Белград-Будапеща-Братислава-Бърно-Прага-Дечин-Дрезден-Торгау-Зеелов-Берлин. В Будапеща българската колона ще се свърже с колоната от мотоциклетисти от Москва, Минск и Варшава, и всички заедно ще отидат в Берлин.
На 3 май ще се проведе концерт, посветен на Деня на победата в Руския културно-информационен център.
На 7 Май ще се проведе 5-тия фестивал на руската песен, посветен на Деня на победата в българския град Полски Тръмбеш.
На 8 и 9 май ще се проведат празнични концерти, прожекции на филми, срещи с ветерани, тематични уроци в училищата, почивка в руските клубове, както и церемония по поднасяне на венци и цветя на паметници, масови гробове и паметни места, свързани със събитията от Втората световна война.
Безсмъртният полк от потомци на героите на Великата отечествена война ще посетят 37 населени места в България
Особено внимание ще бъде оказано на ветераните с гала вечери и концерти, където ще звучи музика от военните години.
В голямата зала на Руския културно-информационен център ще се проведе музикално-литературна композиция "Безсмъртен полк" в изпълнение на Народният артист на Русия С.П. Николенко и музикалният дует "Другой мир" - заслужилият артист на Русия Александър Марчаковски (балалайка-прима) и лауреатът на международни състезания Антон Жуков (балалайка-алт).

Настаняване:
+359 897 001 600