Продажба на апартаменти:
Настаняване:
+359 897 973 611
+359 897 001 500
logo

Резервирайте онлайн оглед и получете до 5000 евро отстъпка.

Данните от тази форма ще се използват само и единствено от Harmony Suites. Ние съхраняваме вашият телефон и емейл за да могат нашите специалисти да се свържат с вас.
За повече информация посетете нашата политика за поверителност.

 

Апартамент край морето - сбъдната мечта

Обмисляли ли сте някога да закупите имот в любимата си дестинация за почивка на Българското Черноморие? Може би ви е писнало да плащате високите цени, които хотелите и къщите за гости обявяват за наем през лятото. Или вашето семейство се нуждае от повече пространство, отколкото можете да получите в хотел или просто искате да почивате без да харчите огромна сума пари. Или може би просто искате място за почивка, на което можете да отидете с цялото си семейство винаги, когато е удобно. 

Има много причини да си купите ваканционен дом. Но като всяко основно финансово решение, има много неща, които трябва да знаете, преди да предприемете тази стъпка. В следващите редове ще ви представим основните неща, които трябва да знаете, ако сте решили да инвестирате във ваканционен имот край морето. 

Ползите от това да притежавате ваканционен имот

Можете да спестите пари в дългосрочен план, ако почивате често. Например, ако прекарвате по два месеца годишно в този имот, сумата, която плащате за ипотечен кредит (ако го финансирате по този начин), ще е по-малка от сумата, която ще платите за хотел или наем на апартамент. А, ако разполагате със средства и не плащате кредит, спестявате 100% от парите за хотел или наем. Освен това с течение на времето ще трупате собствен капитал, без да давате парите си на някой друг.

Възможно е да използвате дома си за почивка или да генерирате приходи от наем, когато не сте там. В популярните ваканционни дестинации притежанието на апартамент може да бъде не просто удобство, но и начин да печелите допълнителни средства. Какво по-хубаво от това!

Стойностите на недвижимите имоти - особено в популярните ваканционни градчета – имат склонността да нарастват с течение на времето. Дори и да не го отдавате под наем, ваканционният ви дом може да ви помогне да изградите богатство.

Можете да персонализирате ваканционния си дом, за да отговаря на вашите нужди и предпочитания и можете да съхранявате вещи там. Например, ако притежавате дом на плажа, няма нужда да транспортирате своите плажни столове и детски играчки за плаж при всяко пътуване.

Ваканционният дом може в крайна сметка да се превърне и в постоянен дом. Ако притежавате апартамент край морето, в крайна сметка можете да отсядате там когато пожелаете. А, ако решите, можете без притеснения да се преместите там за постоянно. 

Разбира се, има и нематериални причини да си купите ваканционен дом, като например да дадете на цялото си семейство място, на което да се забавлява през лятото и в същото време да се чувства удома си. Всеки има своя собствена причина да иска да притежава имот край морето.

Недостатъци на ваканционните имоти и как да ги преодолеете

Какво всяко нещо, притежанието на имот край морето може да има както предимства, така инедостатъци. Ето някои от най-големите недостатъци и как да ги преодолете при купуването на своя ваканционен апартамент:

Финансирането. Ако нямате готови средства, с които да финансирате избрания имот, ще се наложи да се обърнете към банка. Тогава е добре да обмислите в детайли всички такси и вноски, които ще трябва да платите. Консултацията със кредитен консултант в този случай ще ви помогне да финансирате мечтата си да имате ваканционен имот, без това да повлияе негативно на финансовото ви състояние. 

Поддръжката. Притежаването на ваканционен имот край морето предполага, че той ще бъде необитаем извън сезона. Представете си да отидете в апартамента си край морето в началото на лятото и да се наложи да му правите основно почистване. Това може да развали настроението ви за почивка. Но и тук има решение. Ако закупите имот във ваканционен комплекс като Harmony Suites, можете да се възползвате от услугата почистване на имота. Така, ще имате удоволствието да имате собствен апартамент край морето, без да има нужда да отделяте време за почистването и поддръжката му.

Продажбата. Недвижимият имот е нещо, което не винаги е лесно за продажба. Ето защо е важно, ако искате имот край морето, да сте сигурни, че ще го използвате минимум 5 години. А, ако решите да го продадете, не забравяйте, че това може да отнеме време.

Искате апартамент край морето, на който да прекарвате летните си почивки? В Harmony Suites ще се насладите на луксозна атмосфера и множество допълнителни удоволствия като:
  • СПА център;
  • Басейн;
  • Почистване и поддръжка;
  • Транспорт. 
Всичко това ще откриете в два от най-известните Български курорти: Слънчев бряг и Свети Влас.

Разгледайте нашите оферти и резервирайте своя онлайн оглед. Нашите консултанти ще отговорят на всички въпроси, които имате, за да ви помогнат да превърнете мечтата си в реалност.

Настаняване:
+359 897 001 500

Продажба на апартаменти:
+359 897 001 800